Produkty


Pasterizace

Průtokové pastery

Pasterace se provádí průchodem nápoje deskovým pasterem a jeho krátkodobým ohřevem v pasterační sekci a následném pasteračním účinku ve výdržníku pasteru.

Ohřev a chlazení se provádí směnou energie na desce pasteru, nízká energetická náročnost je dána především rekuperací a směnou energie mezi ohřívaným a ochlazovaným nápojem.

Hlavní výhody průtokové pasterace:

  • PU jednotky ochrana proti přepasterování nápoje
  • SU hodnoty jsou nízké - pasterovaný nápoj vykazuje minimální sensorické změny
  • zajištění 100% propasterovanosti nápoje v celém objemu
  • velká flexibilita zařízení – rychlé a dokonalé přizpůsobení požadavkům plnění
  • výrazně nižší energetická náročnost provozu oproti tunelovému pasteru
  • malé nároky na prostor, možnost rozdělení pasteru a buffertanku
  • rychlé uvedení do provozu

Paster se skládá z:

  • deskového výměníku vlastního pastéru
  • horkovodního okruhu s deskovým výměníkem
  • trubkového výdržníku
  • čerpadel, regulačních ventilů, pneumatických klapek nebo ventilů
  • vyrovnávacího tanku (buffertank) včetně sanitačního čerpadla
  • potrubního propojení a armatury
  • elektrického rozvaděče s řídicím systémem a MaR

 

Materiálové provedení:
složení a teplota médií při tepelné výměně určují materiál ze kterých jsou desky vyrobeny

  • ušlechtilá ocel 1.4401, 1.4539, 1.4571
  • Titan 3.7025. 3.7225
  • SMO 254
  • Alloy C 276
  • veškeré prvky v kontaktu s nápojem musí být ve FOOD provedení, instalace musí být v hygienickém provedení

 

Těsnící materiály:
Při použití výměníků s těsněním je nutné dodržovat určitá pravidla v závislosti na teplotě a druhu použitého média. Při stálém překročení teploty dochází k rychlému stárnutí těsnění.

Druh těsnění - max. teplota - použití:

  • NBR 140 °C olej, voda, potravinářský průmysl
  • EPDM 160 °C teplá voda, kyseliny, potravinářský průmysl
  • Viton 180 °C agresivní chemikálie, oleje, tuky
  • AFM 190 °C oleje
  • PTFE 260 °C agresivní chemikálie

Tunelový pastér

  • Ohřev výrobku ze vstupní teploty na pasterizační teplotu
  • Změnu teploty zajišťuje recirkulace vody uvnitř uzavřeného cyklu
  • Další energie je zajištěna prostřednictvím výměníků tepla s automatickou regulací teploty


Chladící tunel

  • Ochlazení výrobku po vstupu na požadovanou teplotu
  • Výměna tepla zajištěna vodou pocházející z vnějšího chladícího zdroje (chladicí věže, chladicí agregát atd.).


Topící tunel

  • Ohřev výrobku od vstupu do požadované výstupní teploty.
  • Zdrojem vytápění je voda, prostřednictvím výměníků tepla s automatickou regulací teploty.